Γευστικοί πειρασμοί στην Αράχωβα

Φαγητό
'traditional greek smoked cheese, usually produced in greek villages like Metsovo(metsovone)' - Αράχωβα
'traditional greek smoked cheese, usually produced in greek villages like Metsovo(metsovone)' Apostolos Mastoris / Shutterstock

Η κρεατοφαγία χαρακτηρίζει την Αράχωβα με την τσίκνα από τις ταβέρνες να σπάει τη μυτη και του πιο αδιάφορου επισκέπτη. Τι μπορείτε να δοκιμάσετε εδώ; Ό,τι τραβάει η όρεξη σας. Αν αφεθείτε σε μερικές παρασπονδίες τότε μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ποικιλία κρεατικών με πρωταγωνιστές ανάμεσα τους το κοκορέτσι, το αρνάκι στη γάστρα και το κοντοσούβλι. Συνοδεύστε το πιάτο σας με το παραδοσιακό τσίπουρο και αφήστε τον ουρανίσκο σας να γευτεί κόκορα με χυλοπίτες, κουνέλι κρασάτο, λουκάνικα και αρνάκι στη γάστρα. Οι ταβέρνες βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και σας καλομαθαίνουν προσφέροντας σας ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων. Μην αμελήσετε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό τυρί της περιοχής, τη φορμαέλα που θα τη βρείτε μόνο εδώ και θα την ξεχωρίσετε απο το στρογγυλό της σχήμα και την έντονη αιγοπρόβεια γεύση. Αν δεν αντιστέκεστε στα γαλακτοκομικά προϊόντα η Αράχωβα θα σας αποζημιώσει με τη φέτα, τη μυζήθρα, το μαλακό οψιμοτύρι και το γιαούρτι της ενώ μια βόλτα στα διάσπαρτα παραδοσιακά μαγαζιά της περιοχής θα σας εφοδιάσουν με χυλοπίτες, τραχανά και ελαιόλαδο. Σημείο κατατεθέν της περιοχής είναι και τα γλυκά του κουταλιού σε μικρά βαζάκια που γλυκαίνουν το βλέμμα και όχι μόνο. Γλυκό του κουταλιού με σύκο, μήλο, κυδώνι και κορόμηλο στέκουν μπροστά σας και πιστέψτε μας, θα σας κατακτήσουν με την πρώτη κουταλιά.